Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Juuri nyt: Comeback, Hoitajahaku, Myydään Rain Boy

 

Tuntihevoset

Tältä sivulta löytyvät kaikki hevoset, joita voi pyytää hoitsuksi. Huom. Mikäli jollain tammalla on varsa, sinun täytyy pyytää sitä erikseen hoitsuksi. Varsa ei siis automaattisesti kuulu samaan pakettiin emänsä kanssa. Varsa on mahdollista ottaa hoitsuksi pelkästään.

Kaikki hevoset ikääntyvät samalla kaavalla: vuoden kuluttua syntymäpäivästään ne täyttävät kolme vuotta, ja siitä eteenpäin ne ikääntyvät reaali-ikääntymisellä.

 

t-tamma

r-ruuna

o-ori

?-ei hoitajaa

#-hevoselle ei oteta hoitajaa

!-hoitaja

Jokainen karvaturpamme ansaitsee hoitajan!

<--Edellinen 3 / 27 Seuraava-->
o. Jumping Around, ?
Jupe.jpg

virtuaalihevonen
Oikea nimi: Jumping Around Lempinimi: Jupe
Rotu: Welsh B Sukupuoli: Ori
Säkäkorkeus: 127cm Syntymäaika: 13.09.2009
Koulutus: 110cm, HeB Käyttö: Ratsu
Rekisterinumero: VH12-022-0139 Hoitaja: ?

Maahantuoja & ex.omistaja

Kasvattaja:

kati, Tuontitalli Ainio

           Sandra Erwood,            Iso-Britannia

Omistaja: Sofia Kiirasmaa (VRL-12299)
Voittosumma 0V€
 
Luonne: Todellinen esteponi. Rakastaa esteitä ja sen huomaakin radalla huumaavana vauhtina ja toisinaan myös liiallisena sähellyksenä. Muutenkin häseltävää sorttia, mutta muuten todella lutuinen kaveri.
 
Hoitaessa Jupe on hieman sähläävä ja joskus hermoille käyväkin, mutta uskoo kyllä huomautuksesta. Se ei pelkää juurikaan mitään, vaan on sellainen rämäpää joka tutkisi mielellään kaikkea ja kaikkia. Se rakastaa harjailua ja muuta toimintaa hoitajan kanssa, oppii helposti uusia temppuja, mutta niistä voi jäädä sille pahoja tapojakin.. Nostaa kaviot hieman epävarmasti, mutta yleensä kuitenkin kiltisti, kuten myös kannattelee niitä. Helppo varustaa, ei juurikaan ongelmia minkään kanssa.
 
Taluttaessa Jupe kävelee vierellä, tai oikeammin steppaa. Sillä on aina energiaa, ja se käyttää sitä talutuksessakin liikoja määriä, mutta pysyy yleensä hallinnassa suhteellisen hyvin.
 
Laitumella Jupe haastaa riitaa, tai leikkii muiden kanssa. Sen voi usein nähdä pukittelemassa kavereidensa kanssa, ja se pyrkii aina johtajan paikkaan. Viihtyy siis laitumella oikein mainiosti, eikä koskaan antaisi vapaaehtoisesti kiinni.
 
Tarhassa sen sijaan Jupe ei oikein viihdy, vaan ramppaa aidan viertä edestakaisin ja pyrkii isompaan tilaan. Rauhoittuu harvoin edes syömään tarhassa.
 
Ratsastaessa Jupe on erittäin herkkä pohkeelle, mutta ohjasta otetut pidätteet eivät aina mene läpi, ja orin kanssa joutuukin usein sahaamaan. Se ei yleensä koulussa jaksa keskittyä mihinkään, mutta osaa silti perusasiat. Esteradoilla tämä herra loistaa, se omaa vauhtia, ketteryyttä, voimaa ja potentiaalia, kaikkea sitä mitä hyvä estehevonen tarvitsee. Se on joskus vain hieman liian säheltävä, eikä keskity kunnolla, jolloin harmillisia pudotuksia tulee. Maastossa Jupe toimii niin yksin, kuin kaverinkin kanssa. Yrittää lähes aina lähteä ryysimään tallille päin, jolloin ratsastustaidot todella testataan. Esteillä vetää usein ilopukkeja, ja maastossa pukittelee muuten vaan.
 
Kisoissa Jupe on energinen, eikä aina ota pysyäkseen hallinassa, mutta toimii kuitenkin joten kuten, kisapaikalla voi myös hyppiä pystyyn hoidettaessa, ratsastaessa taas pukitella.
 
Kilpailut:

 

02.11.2014, Leiskuharja Näyttelyt 2/7

 

 
Valmennukset:

Vainolan Talli

 

110cm

Tämä poniratsukko jäi kyllä oikein hyvin mieleen. Energinen Jupe ja erittäin kärsivällinen ratsastaja pärjäsivät oikein hyvin. 
  Jo alusta alkaen Jupesta näki, kuinka se oli innoissaan kentän keskellä olevista esteistä. Alkuverryttelyssä ja puomeilla poni liikkui kuin hevonen. Tosin odottaessa protestoi nousemalla takajaloilleen, mutta ratsastaja sai tilanteen hallintaan nopeasti. Pikku poni yritti myöskin lähteä ravista jatkuvasti laukkaamaan. 
  Laukassa olikin oiva, jos muutamia ilopukkeja ja kaahaamisyrityksiä ei lasketa. Ratsastaja joutui varmasti koville yrittäessään saada Jupea liikkumaan hitusen verran hitaammin. Kun olimme saanet laukankin sopivaksi molempiin suuntiin, otimme välikäynnit.
  Jatkoimme muutamalla verkkaesteellä, joille Jupe tuli mainiosti, jos pientä kaahottamisongelmaa ei lasketa. Annoin ratsastajalle ohjeita, miten saada poni tulemaan esteelle nätimmin. Muutaman kerran jälkeen se alkoikin liikehtiä esteitä kohti parempaa vauhtia, eikä muuta huomioitavaa oikeastaan ollutkaan. 
  Tämän jälkeen siirryimme ratsastamaan rataa. Radalta löytyi neljä estettä, joista kolme oli pystyjä ja yksi trippeli. Jupe oli toisena vuorossa ja ensimmäiselle pystylle painelikin karmeaa kyytiä, niin että ratsastajankin oli hankala pysyä selässä. Toiselle esteelle saatiin hiukan rauhallisempi lähestyminen ympyrän avulla ja kolmas näyttikin jo paljon paremmalta. Viimeiselle esteelle ratsukko taas kaahasi, jota seurasi huono tie ja joka ikisen puomin tiputus. Seuraavalla kierroksella Jupe oli hiukan enemmän hanskassa ja koko touhu alkoi näyttämään jo paremmalta. Taas pienet, mutta silti niin ilmavat pukit osoittivat ponipojan innostuneisuutta.
   Esteitä korotettiin viimeisille radoille ja poniori ensimmäisellä kierroksella pudottelikin puomeja oikein urakalla. Lopulta Jupe kuitenkin ymmärsi niiden korotuksen ja ymmärsi ponnistaa hiukan pontevammin. Toisella kierroksella esteet sujuivatkin loistavasti.
 
Sukutaulu:
i. Get Over It (evm) ii. My Own Pony (evm) iii. tuntematon
iie. tuntematon
ie. Baby Diana (evm) iei. tuntematon
iee. tuntematon
e. Jumper Girl (evm) ei. Landing Here (evm) eii. tuntematon
eie. tuntematon
ee. Oktavia (evm) eei. tuntematon
eee. tuntematon
 
Jälkeläiset:
Nimi Rotu Syntymäaika Emä Omistaja
 

Ruokinta:

Aamu ja Ilta: Heinä 3kg, Kaura 1l, Vehnälese ja Pelletti 5dl, Racing Prix 5dl, Melassileike ja Kivennäisrehu 5dl, 

Vita B ja E 10ml, Porkkanoita

Päivä: Heinä 3kg

 

Hoito-ohjeet:

- Ratsastaessa suojat joka jalkaan

- Esteille ja maastoon martingaali

- Talvella loimi jos on liikutuksen jälkeen hikinen

- Kesäisin ei loimiteta ollenkaan

- Kovalla pakkasella toppaloimi

- Ei tarvitse sisällä kuin satunnaisesti kuivatusloimen

 

Ikääntyminen:

3-vuotias 13.09.2010

4-vuotias 13.09.2011

5-vuotias 13.09.2012

6-vuotias 13.09.2013

7-vuotias 13.09.2014

8-vuotias 13.09.2015

 

 

Eläinlääkäri:

18.12.2012 Amor Perustarkastus  Suloinen Jupe oli hieman riehakas ja rauhaton, mutta sain kuitenkin tarkastuksen tehtyä. Tutkin orin päästä häntään, enkä löytänyt suurempaa huomioitavaa. Jalat olivat kuivat ja kylmät, karva kiiltävä ja sileä, eikä herralla ollut sierainvuotoa tai rähmää. Pienet hammaspiikit, muttei mielestäni häiritsevät, joten en raspannut. Jos kuitenkin alkaa hevosta häiritsemään, pyytäkää raspaus :)
 
 
Päiväkirja:
10.10.2014 Jessica kävi hieromassa :)
29.10.2012 Jupe saapui talliin, toivottavasti sopeudut hyvin!
30.03.2014 Estevalmennus Vainolan Tallilla!

Kuvat © yersinio

 


1. 2. 3. 4. 5.

Roskapostisuojaus: Paljonko on yhdeksän plus kahdeksan?
(Pakollinen, Vastaa numeroin)

Layout by Hilla

ransu.kuvat.fi / Velvet Factory / Backgrounds Etc. / Viattoman

©2019 Virtuaalitalli Zafir - suntuubi.com