Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Juuri nyt: Comeback, Hoitajahaku, Myydään Rain Boy

 

Varsat

Tällä sivulla asustelevat kaikki tallin kasvattamat varsat. Niitä voi pyytää aivan samalla tavalla hoitohevoseksi, jolloin pääsee kouluttamaan hoidokkiaan. Huomaathan, että tamma, jolla on varsa, ei ole automaattisesti hoitsusi. Omat kasvattimme tunnistaa Zafir's -etuliitteestä!

Kaikki hevoset ikääntyvät samalla kaavalla: vuoden kuluttua syntymäpäivästään ne täyttävät kolme vuotta, ja siitä eteenpäin ne ikääntyvät reaali-ikääntymisellä.

Täällä tallin tulevaisuuden lupaukset viettävät neljä ensimmäistä vuottaan. Kolme vuotta menee käytöstapojen opetteluun ja vuoden verran Sofia opettaa ratsastuksen alkeita. Kaikki tehdään rauhassa ja hevosten ehdoilla ottaen huomioon, että jokainen on yksilö ja tarvitsee erilaista käsittelyä. Varsoistamme tulee kasvamaan menestyviä, kauniita ja komeita suvunjatkajia, jotka joskus tulevat itsekin saamaan jälkeläisensä tänne.

t-tamma r-ruuna o-ori
?-ei hoitajaa #-hevoselle ei oteta hoitajaa !-hoitaja

Jokainen varsuliini ansaitsee hoitajan!

<--Edellinen 21 / 29 Seuraava-->
t. Zafir's Luckystar, ?
Star.jpg

virtuaalihevonen
Oikea nimi: Zafir's Luckystar Lempinimi: Star
Rotu: Haflinger Sukupuoli: Tamma
Säkäkorkeus: 145cm Syntymäaika: 03.07.2013
Koulutus: HeD, 50cm Käyttö: Ratsu
Rekisterinumero: VH14-057-0085 Hoitaja: ?
Kasvattaja: Sofia Kiirasmaa (VRL-12299) Omistaja: Sofia Kiirasmaa (VRL-12299)
Voittosumma 0V€
 
Luonne: Star on tullut emäänsä siinä, että sekin rakastaa yli kaiken uimista. Tälle vesipedolla ovat mieleen myös viilennyshetket ja kuralätäköissä pomppiminen, mutta kyllä järvellä on kuitenkin kaikkein mukavinta.
 
Hoitaessa tamma lähestulkoon nukkuu, eikä se ole kiinnostunut maailman menoista yhtään sen enempää kuin on pakko. Star nostaa kaviot jo pelkästä käskystä 'nosta', ja pitää niitä sitten itse ylhäällä loppuun saakka. Mahan alta se on erityisen herkkä kutiamaan, joten tyttöstä täytyy muistaa harjata tarpeeksi voimakkain vedoin. Vastakarvaan harjaamista Star inhoaa, joten ole tarkkana ettet erehdy väärään suuntaan harjaamaan. Varusteet menevät päälle kätevästi, ainoa ilkeä asia mitä Star nyt voi tehdä on pullistella satulavyötä laittaessa. 
 
Taluttaessa astelee pirteästi vierellä, mutta siihen se sitten jääkin. Ei hosu eikä touhota mistään, eikä sillä ole tapana kuljetelle taluttajiaan minne sattuu. Orit sitä ei voisi vähempää kiinnostaa.
 
Laitumella sen pääasiallinen tehtävä on syödä, ja tämän Star kyllä hoitaakin hyvin ja kunnialla. Tammalla on tapana kuluttaa loppuaikansa rennosti laitumella köllötellen, eikä muiden leikkisä kisailu voisi sitä vähempää kiinnostaa.
 
Tarhassa viihtyy päivän tai pari, mutta sitten kyllästyy ilman virikkeitä. Starille virikkeeksi tosin kelpaa mikä tahansa, kuten oksa, jalkapallo, kaveri tai ihmisseura. Tosin ruoka ennen hupia.
 
Ratsastaessa Star on yllättävän ketterä ollakseen kuitenkin melko raskasrakenteinen. Sen liikkeet ovat vaatimattomat, mutta intoa piisaa senkin edestä. Vaikkei tamma paljoa osaakaan niin intoa riittää siitä huolimatta. Aluksi se toimii oikein hyvin, mutta kun tehtävät menevät yli sen ymmärryksen alkaa se juosta apujen läpi ja lisätä vauhtia entisestään. Se on sen tapa paeta työntekoa. Tosin niin kauan kun asiat ovat sille helppoja tekee se mielellään parhaansa. Esteilläkään se ei mikään tyylitaituri ole, mutta helpoista tehtävistä Star selviää osittain tuurilla. Star hyppää enemmän kuin mielellään eikä se katso ollenkaan minkälainen este hypättävänä onkaan. Kun korkeus nousee nousee myös Starin hutilointitaso. Maastossa melko säikky, mutta porukassa kulkee ihan nätisti.
 
Kisoissakin osaa käyttyätyä, saattaa vähän pöristä jännittyneenä mutta ei kuitenkaan ole mikään hullu. Sitä vain ihmetyttää kaikki uudet ja jännittävät tilat, ihmiset ja hevoset. Ja koirat ovat sen pahimpia vihollisia.
 
Kilpailut:
29.10.2014, Kisatalli Kimallepuro 50cm 3/10
31.10.2014, Adina Raviohjelma 2/6
31.10.2014, Adina 50cm 2/4
 
 
Valmennukset:
- -
 
Sukutaulu:
i. A.D. Con Affetto

ii. Corona's French Flame

YLA2, KRJ-III

iii. Our Papa Jim (evm) iiii. Ripple Jean (evm)
iiie. Amber's Anne Susa (evm)
iie. Dream Raven (evm) iiei. Mr Swifty (evm)
iiee. Allie's Holly (evm)

ie. A.D. Mathilda

KRJ-IV, YLA3, ERL III,

VPA-2

iei. EG's General Power ieii. Wildfire Sensation
ieie. Sleep Like a Log

iee. Migty Congeniality

VPA-3

ieei. Mighty Mistral (evm)
ieee. Carioca II (evm)
e. Lazania's Girl ei. tuntematon eii. tuntematon eiii. tuntematon
eiie. tuntematon
eie. tuntematon eiei. tuntematon
eiee. tuntematon
ee. tuntematon eei. tuntematon eeii. tuntematon
eeie. tuntematon
eee. tuntematon eeei. tuntematon
eeee. tuntematon
 
Jälkeläiset:
Nimi Rotu Syntymäaika Isä Omistaja
 

Ruokinta:

Aamu ja Ilta: Heinä 2kg, Breeder Feed 5dl, Porkkanoita

Päivä: Heinä 2kg

 

Hoito-ohjeet:

- Koulutus aloitettu, mutta vain Sofia ratsastaa alkuun

- Kuka tahansa saa käsitellä, kunhan ei tee mitään typerää

- Asialliset hoito- ja ratsastusvälineet

- Kesäisin ei loimitusta

- Kovalla pakkasella toppaloimi

- Ei loimitusta sisälle

 

Ikääntyminen:

3-vuotias 03.07.2014

4-vuotias 03.07.2015

5-vuotias 03.07.2016

6-vuotias 03.07.2017

7-vuotias 03.07.2018

8-vuotias 03.07.2019

 

Eläinlääkäri:

24.05.2014 Klinikka JS Perustarkastus Tamma muuten kunnossa, selkä on todella suora eli muistakaa olla tarkkana satulan sopivuudessa, eli jos tulee ongelmia selkään menossaniin vaihtakaa satulaa ja huolehtikaa kunnollisesta satulahuovasta yms romaanista.
puhtaat paperit. :)
 
 
Päiväkirja:
24.05.2014 Ennen kuin alan Staria kouluttaa ratsuksi kävi Janika Saari tarkistamassa tamman kunnon.
03.07.2013
Kello 5.07 Lara sai suurikokoisen tammavarsan. Varsominen ei sujunut ongelmitta, vaan varsa oli vielä väärinpäinkin. Eläinlääkäri sai tilanteen pelastetuksi, ja tarkisti parivaljakon kunnon vielä varsomisen jälkeen. Varsa sai nimekseen Star, hienommin Zafir’s Luckystar. Suurkiitos hevosklinikka Juniperille. Isänähän tällä on siis Affi.

Varsakuva © Bob Langrish, aikuiskuvat © Zuzana Buráňová

 


1. 2. 3. 4. 5.

Roskapostisuojaus: Paljonko on kuusi miinus yksi?
(Pakollinen, Vastaa numeroin)

Layout by Hilla

ransu.kuvat.fi / Velvet Factory / Backgrounds Etc. / Viattoman

©2019 Virtuaalitalli Zafir - suntuubi.com